logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Amulets...to be continued

Marlies Rijnders
16-06-2021 21:51 | | Bellamybuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Feestelijke afsluiting van kunst project Amulets in de Buurt Buiten Gallerie.

Wie

Dit betreft een aanvraag door buurtbewoners ism met het Gewilde Westen en Bellamy Buurt Belangen voor de afsluiting op 28 augustus 2021 van het project Amulets in de Bellamy Buiten Gallerie. AMULETS is een tweede - en uitgebreide - tentoonstelling van het werken van de, sinds 2015 in de Bellamy buurt werkende, Italiaanse kunstenaar Daniele Scauso.
Daniele Scauso is een Italiaanse kunstenaar die gebruik maakt van diverse media, ijzer en elektronisch afval. Zijn werk varieert van sculpturen en installaties, tot schilderijen en fotografische samenwerkingen. Zijn kunstwerken zijn tentoongesteld in Zwitserland en Italië en nu voor de 2e maal in de Bellamybuurt. De expositie Amulets bouwt voort op het succes van MyBellamy vorige zomer.
Amulets is een project waarin onconventionele kanalen worden ontwikkelt om kunst tentoon te stellen in stadsruimtes en om een breder publiek te bereiken. Het doel van het project is om kunst en mensen opnieuw samen te brengen in het kader van de alledaagse drukte van het leven in een buurt.
De expositie loopt van 2 juli tot 28 augustus 2021 en is vrijwel geheel gefinancierd door crowdfunding (8600 euro). De buurtbewoners willen feestelijk het project Amulets afsluiten, haar waardering laten blijken en de kunstenaar, initiatiefnemers en vrijwilligers bedanken.
De aanvrager is zeer ervaren in het organiseren van buurt feesten zoals jaarlijkse kerst evenement op het Caspar Flickhoff.

Wat

Met het buurtbudget kunnen we zorgen dat een spetterende finisage op 28 augustus verwezenlijkt wordt van dit enthousiaste,private en grotendeels door crowdfunding gerealiseerde project.
Het doel is eventueel ook andere kunstenaars in de buurt te betrekken bij de afsluiting. Na Covid kan dit voor hen een mooie stimulans zijn. In ieder geval zal door de theatergroep Trio Strotski twee voorstellingen worden gegeven met acteurs en deelname van publiek: 1 op het Caspar Flickhoff en 1 op het Zimmerman terrein. Ook zoeken we nog naar lokale muzikanten voor de muziakle omlijsting bijvoorbeeld een optreden van een duo opera zanger(es) of klein trio.

Vorig jaar is een soortgelijk evenement georganiseerd en was de buitengalerie een groot succes De buurt heeft elkaar ontmoet en er veel plezier aan beleefd. Omdat ook veel bewoners bij de totstandkoming zijn betrokken heeft het project zeer bijgedragen aan de bevordering van de sociale cohesie. Het zou mooi zijn als dit een jaarlijks terugkerend zomer evenement in onze straten wordt en dat een nieuwe traditie is ontstaan. Een feestelijke afsluiting hoort daarbij.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.990,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.990,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.