logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

vier 15 jaar Vindhek: wedstrijd, tentoonstelling en boek

Annemarieke Weber
14-06-2021 15:51 | | Da Costabuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep: Beste Annemarieke, je aanvraag is helaas afgewezen. Het boek wordt duur gevonden en is niet zo zichtbaar zo vind de adviesgroep. Soms worden de vindhekken nauwelijks gebruikt, zoals in de Kinkerstraat. Het werd wel leuk gevonden dat je iets moet doen voor het boek om het te krijgen. Alleen digitaal beschikbaar maken brengt ook nog steeds hoge kosten met zich mee. Een voorstel wordt gedaan om de drukkosten van het boek niet toe te kennen maar de verwachte impact hiervan is te laag in verhouding tot de kosten. Een meerderheid was tegen toekenning. Aanvraag: € 4.915,00: wordt niet toegekendBuurtbewoners en Amsterdammers vieren toekomstgericht en interactief 15 jaar Vindhek met focus op stadsdeel West

Wie

Met honderden handtekeningen van buurtbewoners kwam er een Vindhek in de Kinkerstraat. Er kwamen heel veel mensen naar de opening en de pers was ook goed vertegenwoordigd. Veel bewoners zijn nog steeds actief Vriendin of Vriend van het Vindhek en steunen dit nieuwe initiatief. Annemarieke Weber die concept en ontwerpen van het Vindhek maakte, maakte ook lesmateriaal voor basisscholen over het concept: Eerlijkheid, respect en vertrouwen. De OBA wordt erbij betrokken met een tentoonstelling, wedstrijd en boek. En de etalages van het Buurtkabinet en creatieve en educatieve winkels als bij voorbeeld Boekhandel Hoogstins

Wat

Het Vindhek heeft jou heel veel mooie verhalen te vertellen. Komt dat zien, kom luisteren mensen. Verrassende en ontroerende verhalen. Over buurtbewoners die je misschien wel kent. Over mensen die elkaar op het bankje ontmoeten. Over eerlijke vinders die wat ophangen. Of blije verliezers die hun knuffel of sleutel terugvinden. En kunstenaars die het voor een dag als platform inzetten. Over de strip Heinz in de Volkskrant, de Japanse televisie en The New York Times, en ook AT5 en Het Parool natuurlijk.
Dit feest der ontmoetingen wil het Vindhek jou graag in alle kleuren en geuren laten zien in een feestelijk en fleurig boek. Een boek vol kleurrijke foto's met allerlei mensen uit de buurt, jong en oud en uit alle windstreken van de wereld.
Dat boek kun je winnen als je meedoet aan de fotowedstrijd, of reageert op de tentoonstelling. Je kunt het aanvragen als je jouw eigen verhaal vertelt tijdens de 1e boekuitreiking, of als je je in de afgelopen 15 jaar hebt ingezet om het Vindhek te realiseren en te behouden. In de verhalen zie je hoe creatief de buurtbewoners zijn en wat zij voor elkaar over hebben. Kortom het boek gaat over plezier, respect, vertrouwen, eerlijkheid, participatie, diversiteit, betrokkenheid en de geschiedenis van je eigen buurt en Amsterdam. En jij kunt zelf een nieuwe bladzijde schrijven, plakken, knippen of fotograferen.Het gaat niet om de spullen, maar om de mensen! Laat je inspireren door de foto's en verhalen in het boek of door je eigen belevenissen

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 4.915,45

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

A. de Wit | 30 juni 2021 18:15

Dit maakt mij echt heel nieuwsgierig, ik wil alles graag met eigen ogen gaan zien

David Gibbs | 30 juni 2021 19:28

Een geweldig initiatief. Begonnen in Amsterdam, maar kan reizen, ik kan niet geloven dat dit niet wereldwijd is aangeslagen. Misschien op een dag zal ik dat doen. Een van de meest innovatieve, interessante en leukste toevoegingen aan het Amsterdamse leven in de afgelopen 15 jaar!!

Trudi van Zadelhoff | 1 juli 2021 09:22

Wat een goed idee om het populaire Vindhek na 15 jaar extra in het zonnetje te zetten met een boek en een tentoonstelling. Het heeft al zoveel mooie verhalen opgeleverd van ontmoetingen en teruggevonden voorwerpen. Maar er kunnen er nog veel meer bij. Dit soort ontmoetingsplekken moeten gekoesterd worden.

Annegien | 1 juli 2021 13:17

Wat een goed idee! Hopelijk inspireert dit boek andere gemeentes ook om een Vindhek te plaatsen, het is zo'n sympathiek 'feel-good' initiatief. Daar hebben we er in deze tijd nog veel meer van nodig!

Jan A. | 1 juli 2021 13:38

Een fantastisch idee. Ik ben heel benieuwd naar alle mooie verhalen en leuke foto's

Jolanda Frese | 1 juli 2021 13:45

Wat een leuk initiatief. En het Vindhek zelf is ook al zo'n sympatiek en mooi concept

clara kroes | 1 juli 2021 17:59

Als fan van het Vindhek wil ik natuurlijk graag mee doen aan dit inititief en kans maken zo’n mooi boek te winnen!

Anita | 1 juli 2021 19:30

Wat een fantastisch plan, dit boek moet er absoluut komen.Ik hoop dat er heel veel mensen meedoen en elkaar hierdoor ook (beter) leren kennen.Ik vind al die Vindhekken in de stad een enorme verrijking en het idee is zo origneel!! Ik hoop dat ze uiteindelijk in héél Nedreland komen te staan.

Remco | 1 juli 2021 21:24

Er zijn veel mensen bij gemaakt met de vindhekken

S Joseph | 1 juli 2021 21:34

Top idee om een boek te maken van dit eerlijk concept.

Inge Goijaerts | 1 juli 2021 22:15

Wat een goed idee! Het is een bijzonder project. Ik was bij de openingen in het Vondelpark en Kinkerstraat. Ik heb toen ook foto's gemaakt. Ben benieuwd naar het resultaat.

Fulco van Auricch | 2 juli 2021 13:20

Top idee! Mooi buurtinitiatief.

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.