logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Met de Vrije Vogels in parade door de straten van Oud West

Ineke Strating
11-05-2021 17:24 | | Bellamybuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Een vrolijke optocht van het Bellamyplein tot De Havelaar met reuze vogelpoppen, verklede buurtkinderen en muzikanten.

Wie

Op 22 augustus willen we, Ineke Strating i.s.m. het AJTC, om 10:30 ‘s ochtends een Vrije Vogel parade organiseren in Amsterdam Oud West. We beginnen bij het badje op het Bellamyplein en eindigen bij de Havelaar met ouders en kinderen uit de buurt. Deze zullen van tevoren een oproep krijgen om samen met hun kind in vogel thema te verschijnen en mee te doen!

Als Warming Up vragen we de kinderen die er zijn hun mooie creatieve kleding/maskers/tooien te laten zien op de rode loper als een modeshow met een muziekje erbij.
Gevolgd door een meet & greet met de verschillende vogels en muzikanten (2 drummers en trompettist uit de buurt).
De optocht vogels zijn: 2 roze flamingo’s,1 kinderwagen met baby flamingo’s,1 lange glimmende vogel,1 dikke kleurrijke vogel en 1 zwarte kraai.

Vervolgens een uitleg en repetitie aan alle kids en hun ouders, van een theatraal showelement dat ze tijdens de optocht op 6 plekken zullen laten zien en horen aan de omwonenden!
Vier vrijwilligers zullen het verkeer regelen met duidelijke borden waarop staat: Pas Op Overstekende Vogels! Ze krijgen vogeltooien en gele hesjes aan.
Beginpunt: Bellamyplein kinderbadje, route nog nader te bepalen in samenwerking met de marktmeester, de politie en volgens de dan geldende coronaregels. Wij houden ons aan de kleine straatjes en wij sluiten af met een Grand Finale op het Landje van Ome Kick. Daarna afscheidsliedje en alle deelnemers krijgen een kleurplaat en deelnemersbedankje (bijenbloemzaadjes) mee.

Wat

Wie: Ineke Strating,Bellamystraat 105,0625013117 en het AJTC (het Amsterdams Jeugdtheater Collectief), die thuisbasis heeft in Amsterdam Oud West, willen alle bewoners van Oud West bereiken. Ouders met kinderen, maar ook buurtbewoners met beperkingen die wij actief gaan benaderen om mee te doen. Met vrolijke muziek en kleurrijke vogelkostuums proberen wij ook de mensen die aan huis gebonden zijn op hun balkons of voor het raam te krijgen.
Wat willen wij bereiken: Saamhorigheid in de buurt bevorderen, mensen uit hun isolement halen. Gelegenheid bieden om nieuwe vrienden te maken en vieren dat de buurt recentelijk zo mooi opgeknapt is. We markeren ook het eind van de vakantie en de aftrap van het nieuwe theaterseizoen in de Havelaar.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.685,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.685,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.