logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Binnen(ste)Buiten 2

David de Visser
05-05-2021 14:05 | | Helmersbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Een kunstroute in de openbare ruimte. 50 originele kunstwerken te zien t/m 21 juni. We brengen kunst naar buiten.

Wie

Stichting WG Kunst is een culturele instelling met ANBI-status (sinds 2012) die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten verzorgt op het gebied van hedendaagse beeldende kunst. WG Kunst is gehuisvest op het Wilhelmina Gasthuisterrein in Amsterdam West. De stichting bestaat sinds 1997 (24 jaar).
De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst. Om de kunstenaarsoproep en het bestaan de van de kunstroute breed bekend te maken wordt samengewerkt met een aantal personen en instanties, zoals
- De Westkrant (inclusief digitale platform)
- Stadsdorp Vondelbuurt/Helmersbuurt
- Woon Werk vereniging WG terrein
- Ateliers WG
- Stadsdeel West in verband met de benodigde vergunningen en advisering
Samenwerking met betrokken bewoners van het WG terrein, die zich als vrijwilliger inzetten, draagt eveneens bij aan de zichtbaarheid van het project in de buurt. De regiegroepen en buurtinitiatieven gaan de kunstroute onder de aandacht brengen. Er wordt samengewerkt met tientallen vrijwilligers uit de buurt.

Wat

De Buitenkunstroute loopt vanaf zondag 21 maart tot en met zondag 21 juni 2021. Wij verwachten dat heel veel bewoners en bezoekers van het WG terrein de kunstroute zullen opmerken en de route langs de kunstwerken zullen waarderen. Eindelijk weer kunst kijken.
WG Kunst richt zich bij dit kunstproject op een breed publiek, dat varieert van buurtbewoners, kunstenaars en geïnteresseerden in kunst tot toevallige passanten en ‘leken’ op het gebied van beeldende kunst. Iedereen kan elke dag zo lang het licht is komen kijken bij daglicht. WG Kunst wil nadrukkelijk ook mensen bereiken die niet eerder met kunst in aanraking zijn geweest. Met andere woorden: doelgroep zijn alle mensen, jong en oud, uit de buurt en een (zo ruim mogelijke) kring eromheen. Het project is een succes wanneer een groot aantal mensen bereikt wordt:
- Ca 50 verschillende kunstenaars exposeren werk binnen de kunstroute.
- veel bewoners en bezoekers van het WG terrein bekijken de geëxposeerde kunstwerken in de kunstroute BINNENsteBUITEN.
- Veel mensen de website van WG Kunst bezoeken en de digitale berichtgeving volgen.
WG Kunst gaat er van uit dat het gegeven dat de kunst naar de mensen toekomt in plaats van andersom een solide basis legt voor het slagen van een project als dit. Zonder dat dit in exacte cijfers is vast te leggen zullen naar verwachting veel mensen en passant op een ongedwongen, laagdrempelige manier van kunst genieten.

Totale kosten van initiatief:

€ 4.000,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.