logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Create and Move

Sandra Shakison
20-04-2021 20:34 | | Helmersbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep:Create & Move maakt verbinding mogelijk tussen anderstaligen en de lokale gemeenschap met kunst en beweging.

Wie

Coloured Circle is een brede culturele non-profit vrijwilligersorganisatie, gevestigd in Amsterdam West, die mensen met een diverse achtergrond middels culturele en maatschappelijke projecten op een krachtige manier bij elkaar brengt, waardoor uitwisseling en overdracht van zienswijzen, cultuur en kennis tot stand komt. Het initiatief is een samenwerking met professionals uit het culturele, creatieve en sportieve domein, waaronder het WG terrein en buurtsport coaches. De projectleiding ligt in handen handen van projectteam Create and Move.

Wat

De behoefte aan groei, perspectief, beter persoonlijk welzijn, meer vitaliteit, goede gezondheid én verbinding met de gemeenschap zijn groot onder de anderstaligen. Het programma Create&Move zet integraal in op het individu, groep én de daadwerkelijke verbinding binnen de buurt. De leidende thema’s: GROEI, ONTWIKKELING, LOKALE VERBINDING, PERSPECTIEF & VITALITEIT worden gevoed vanuit de lijnen Create - Cultuur & Creatie en Move - Vitaliteit en haken direct in op bestaande problematieken/uitdagingen. Het is een programma met persoonlijke én maatschappelijke impact.
Creatie is gericht op het vertellen en zichtbaar maken van unieke bijzondere verhalen en herinneringen achter de personen, de anderstaligen deelnemers van dit project. In een creatief proces onder professionele begeleiding van kunst&cultuur professionals uit Amsterdam West worden deze verhalen samengebracht. Er wordt toegewerkt naar een voorstelling voor de buurt waar deze verhalen samenkomen. De voorstelling wordt gespeeld en gemaakt door de deelnemers zelf. Na of voor de wekelijkse culturele activiteit komen de deelnemers bijeen om een sportieve/beweeg activiteit te ondernemen samen met buurtbewoners. Voor de beweegactiviteiten worden buurtbewoners uitgenodigd om deel te nemen. Dit kan zijn een wandeling, een bootcamp, een badminton of tennis clinic. Deze lijn wordt versterkt met coaching om deelnemers en buurtbewoners te motiveren, verder bewust te maken en eigen verantwoordelijkheid te nemen van de gezondheid.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 4.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.