logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Bewegingslessen voor 55-plussers

Jenissi de Lange
03-03-2021 19:30 | | Helmersbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Dag Jenissi, bij deze nog de officiele terugkoppeling van de regeigroep van 15 maart jl. waarin jouw initiatief is besproken. De lessen worden gezien als een goed initiatief. Ook werd opgemerkt dat het aantal deelnemers per uur (8 en 5) nog wat beter zou kunnen. Het bereik van het initiatief is daarmee wat mager. Dat kan ook door Corona komen. Twee keer eerder is er een aanvraag toegekend met het verzoek om meer deelnemers te werven, dat is (nog) niet gelukt. Blijft dus een aandachtspunt ook al is er begrip voor dat het nu vanwege de Corona lastig kan zijn. De begroting is, zoals afgesproken, nagekeken met een lid van de regiegroep en komt uit €2975Het bieden van laagdrempelige bewegingslessen voor 55 plussers in Buurtsalon Jeltje.

Wie

Mijn naam is Jenissi de Lange, MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen, diploma behaald in 2018 ) en yoga docent (diploma behaald in 2016). Sinds 2019 geef ik met veel plezier laagdrempelige bewegingslessen voor 55-plussers in Buurtsalon Jeltje. Elke woensdag komen twee groepen (1ste groep: intensieve gym en 2de groep: rustige gym) bijeen om te bewegen, elkaar te ontmoeten en samen te werken aan een gezonde levensstijl. De lessen sluiten aan bij de mogelijkheden van de deelnemers en tegelijkertijd worden zij aangemoedigd om beweeguitdagingen aan te gaan. De aanvraag voor subsidie komt mede vanuit de deelnemers zelf. Zij willen graag doorgaan met deze bewegingslessen in 2021. We streven naar 40 lessen per jaar voor iedere groep. Helaas gooit de corona crisis geregeld roet in het eten. Wel probeer ik zo veel mogelijk de lessen aan te bieden. In de zomer is er bijvoorbeeld veel buiten getraind.

Wat

De laagdrempelige bewegingslessen zijn voor 55-plussers. Er zijn twee groepen: een wat fittere groep en de andere groep is voor deelnemers met diverse beperkingen. Doelen zijn: conditieverbetering (een soepel en fit lichaam), plezier te hebben in het bewegen want dit bevordert de stemming; de cognitie; de gezondheid; het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid. Samen te bewegen en het opdoen van (nieuwe) contacten om bijvoorbeeld eenzaamheid te voorkomen. Dit is goed voor de buurt omdat in het maatschappelijk belang werken aan zelfstandigheid en zelfredzaamheid van belang is: 'langer gezond thuis'. Naarmate de vergrijzing toeneemt, neemt ook de eenzaamheid toe. Buurtsalon Jeltje is gemakkelijk te vinden. De lessen zijn laagdrempelig, betaalbaar en dichtbij. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de coronamaatregelen om de lessen zo veilig mogelijk te houden. Als het weer kan zou ik ook meer aan publiciteit willen doen. Zodat wij nieuwe deelnemers mogen verwelkomen!

Totale kosten van initiatief:

€ 4.317,79

Toegekend buurtbudget:

€ 2.975,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.