logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

happy games (tegen eenzaamheid)

Caroline Grandia
12-01-2021 23:02 | | Borgerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep: Verslaglegging van vorig initiatief is incompleet. Niet duidelijk is waar het verkregen subsidiebedrag aan is uitgegeven. Er dient eerst duidelijkheid te komen voordat deze nieuwe aanvraag in behandeling genomen kan worden.We willen ‘corona proof' spelletjes gaan spelen met onze doelgroep, dit doen we op het raam.

Wie

Wij zijn een groepje Amsterdammers die graag willen helpen tijdens de huidige lockdown situatie waarin eenzaamheid en psychologische problemen een steeds groter probleem wordt. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en nagedacht over de vraag: Hoe kunnen we mensen nu echt (een klein beetje) helpen en een glimlach(terug) toveren in de buurt?

We willen ‘corona proof' spelletjes gaan spelen met onze doelgroep, dit doen we op het raam. De bewoner van binnen, de vrijwilliger van buiten. Zo hopen we ‘contactloos’ contact te leggen met mensen door heel de stad. Op deze manier kunnen we iets leuks organiseren, waarbij we de corona regels in acht nemen. We willen er op uitgaan, mensen een positieve impuls geven en creatief denken stimuleren.

voorbeeld spellen; galgje, boter kaas en eieren, kamertje verhuren, pimpampet, pictionary, raad het woord,wie ben ik? -Deze worden gebundeld in een boekje, die in het toolkitje komt.

Wat

Welke resultaten gaan er bereikt worden met het plan? - Eenzaamheid is altijd al een groot probleem. Maar door Corona is het nu nog zichtbaarder, onder ouderen en mensen die geïsoleerd in huis zitten.
Dit project heeft 2 doelen: 1)eenzaamheid tegengaan en verveling doorbreken, 2)verbinden van jongeren en ouderen

Doel/ Wie gaat er bereikt worden en om hoeveel mensen gaat het? - Onze missie is geslaagd als wij met elkaar meer dan 100 mensen bereikt hebben. Nog mooier zou zijn als we 200 mensen kunnen bereiken, daar gaan we voor!

Met welke bewoners/organisaties gaat er samengewerkt worden? - We werken samen met een groepje collega's waarvan de meeste in Oud West wonen. Vandaar dat we het project hier hebben aangevraagd. Daarnaast willen we zo veel mogelijk samenwerken met jongeren (die wij opzoeken via onze interne kanalen, en als dat niet lukt via instagram, eventueel met vrijwilligers organisaties). Ook willen we met eenzaamheidsorganisaties samenwerken om de deelnemers te selecteren.

Hoe brengen we praktisch het contact tot stand met mensen waar we spelletjes mee willen doen?
We willen organisaties bellen en informeren over ons initiatief. Zodoende hopen we dan een lijstje te krijgen met mensen die hier behoefte aan hebben/ het leuk vinden om mee te doen. We denken bijvoorbeeld aan de bibliotheek, buurthuizen, eenzaamheidsorganisaties, maar ook aan FB groepen uit de buurt en gemeentelijke websites.En de buurtwerkers van ABC zijn een goede optie!

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 2.490,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.