logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Historische kinderfoto's Westerspeeltuin Cremerplein

Paul Fennis
27-10-2020 07:36 | | Cremerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep: De aanvragers waren niet aanwezig om hun initiatief toe te lichten! Verder hangen er al verschillende grote foto's op het cremerplein en ook aan/op het gebouw. DE regiegroep kent de aanvraag niet toe.Aan het speeltuigebouw komen twee grote foto's, 1x2 en 2x3 meter uit begin 1900 met kinderen op het Cremerplein.

Wie

Ik ben Leo Ligthart en werkzaam als beheerder op het Cremerplein. Samen met bewoner Paul Fennis kreeg ik het plan om deze twee unieke foto's op het plein te hangen. Op het trafohuis hangt sinds 2014
ook een grote foto die we hebben opgeknapt en ontdaan van graffity en die nog altijd veel publiek trekt. Dat was voor ons de aanleiding om meer van dit soort historische foto's op te hangen. Evenals eerdere beelden zijn ook hier geen vergunningen voor nodig.

Wat

We willen de kinderen én hun ouders laten zien hoe het leven er méér dan 100 jaar geleden op het plein uitzag. Wát deden ze toen en hoe waren ze gekleed? Het zorgt voor herkenning en verbinding tussen de bezoekers van het plein, misschien zelfs voor nieuwe ideeën voor activiteiten? Bovendien toont het de geschiedenis van dit bijzondere plein aan de hand van wel heel bijzonder materiaal.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 995,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.