logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

het grote recycle sint event

kris mutsters
07-10-2020 11:06 | | Bellamybuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Dag Kris en Conchita, Per mail heb ik jullie een terugkoppeling vanuit de regiegroep gestuurd. Jullie aanvraag wordt gezien als een sympathiek idee met een mooi tegengeluid op de wergwerpmaatschappij. De voorgestelkde opzet wordt echter als te groots ervaren. De regiegroep kent daarom de helft van het gevraagde bedrag toe.Wij willen 25,26,27 november 3 aaneensluitende dagen doordeweeks een speelgoed ruil event organiseren in De Hallen.

Wie

Wij zijn Conchita van Doorn en Kris Mutsters. Samen hebben we Motherhood opgericht, te vinden op de Kinkerstraat 270. Een plek waar duurzame producten ontwikkeld worden en activiteiten georganiseerd worden rondom de thematiek van recyclen en delen.

Vorig jaar hebben we dit event voor de eerste maal georganiseerd in onze plek Motherhood. Bij dit event roepen we mensen op uitgespeeld speelgoed te doneren en daar ter plekke iets anders voor mee naar huis te nemen. Dit was een ontzettend groot succes met zeker 500 bezoekers verdeeld over twee dagen.
Het was toen een heel spontaan plan dat we in een week gerealiseerd hebben en dit jaar willen we het meer georganiseerd en groter gaan aanpakken.

We werken nauw samen met de recycle sint organisatie, dit is een initiatief opgezet door Elif Algu. 7 jaar geleden is ze dit gestart met als doel een ware cultuuromslag creëren en mensen laten zien dat we bewuster kunnen omgaan met onze spullen. Nieuwe spullen kopen met Sinterklaas wordt vaak gedaan uit gewoonte terwijl dit helemaal niet het juiste of meest logische is. Door heel Nederland vinden er een honderdtal recycle sint events plaats en samen willen we dit event tot de grootste van Nederland maken (natuurlijk wel corona proof).

Samen zijn we nu een team van vrijwilligers aan het optuigen. Vorig jaar kregen we veel hulp aangeboden van mensen die een steentje wilden bijdragen en online invloedrijke mensen die ons event deelden. Dit heeft ons geïnspireerd om dit jaar (in deze gek

Wat

We willen van Sinterklaas weer het duurzame warme, creatieve samenkomst maken ipv het commerciele consumptie event dat het nu soms lijkt. Door corona kan de intocht niet doorgaan, dat is een groot gemis voor de stad. Op deze manier hopen we een groen alternatief te bieden dat mensen inspireert om vaker meer duurzame keuzes te gaan maken in hun koopgedrag. Het sluit aan op de tijdgeest; less is more en share-economy idee. We denken dat dit event perfect past bij de diverse bevolkingsgroep die deze buurt rijk is en het mensen die het niet zo breed hebben een kans bied om toch een mooi sinterklaas kado te vinden. Daarnaast hopen we natuurlijk zoveel mogelijk speelgoed te redden van de afvalberg en willen we door Sinterklaas in te zetten kinderen inspireren dat recyclen naast noodzakelijk ook nog eens fun is!

Tijdens ons eerdere (sint recycle) event waren ouders verbaasd te zien hoeveel lol hun kinderen hadden in het doorgeven van hun speelgoed en er met grote zorg iets nieuws voor uit te kiezen.. het plezier en de creativiteit die daarin steekt die is aanstekelijk en zo hopen wij van kinderen bewuste mensen te maken die respectvol leren consumeren! Afgelopen editie werd er meer ingeleverd als dat er werd meegenomen, het overschot aan mooie spullen hebben we gedoneerd aan verschillende buurt en blijf van mn lijf huizen, ook voor het herverdelen van de overgebleven spullen gaan we dit jaar weer een goed plan maken zodat alles wat gedoneerd wordt een goed nieuw huis krijgt.

Totale kosten van initiatief:

€ 13.842,40

Toegekend buurtbudget:

€ 4.421,10

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.