logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

InsideOut Panorama - De Binnenwereld

Esther Vossen
24-09-2020 16:04 | | Bellamybuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Een tentoonstelling en nevenprogramma met buurtgerichte activiteiten door ervaringsdeskundigen voor de buurt.

Wie

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie voor getalenteerde kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Wij maken ons sterkt voor inclusie en destigmatisering van mensen met een psychische kwetsbaarheid.
De bij ons aangesloten kunstenaars krijgen een podium en zichtbaarheid. Baukje Spaltro, de kunstenaar en initiator van 'De Binnenwereld' is buurtbewoonster (Bilderdijkstraat) en sinds lange tijd aangesloten bij onze galerie. Dit initiatief wordt mede namens haar, vanuit Beeldend Gesproken ingediend. Alle deelnemende kunstenaars die in voorbereiding naar de tentoonstelling in de opengestelde galerie en in de openbare ruimte van de Passage aan het werk zijn, zijn ervaringsdeskundige.
De tentoonstelling InsideOut: De Binnenwereld loopt van 9 oktober t/m 8 november. In de week van de Verbinding en in aanloop naar de tentoonstelling zijn kunstenaars aan het werk in de Passage van de Hallen en in de galerie. We willen op deze manier een laagdrempelige mogelijkheid bieden aan publiek om kennis te maken met de kunstenaars een zo een verrijkende ervaring bieden. In het weekend van 3 en 4 oktober is bij de entree van de galerie, in de Passage het Extra Mural Community Atelier van Svetlana Tiurina te vinden. Dit 'open atelier' heeft het karakter van een workshop waarbij Tiurina passanten uitnodigd om een creatieve bijdrage te leveren aan een onderdeel van een collectief kunstwerk dat na voltooiing aan op de gevel van Beeldend Gesproken te zien zal zijn.

Wat

Met ons programma willen we aandacht genereren voor de kunst die gemaakt wordt door getalenteerde mensen met psychische kwetsbaarheid.

Met ons programma onderscheiden wij de volgende doelgroepen:
- Kunstenaars met een psychiatrische achtergrond en een psychische kwetsbaarheid.
- Ervaringsdeskundigen in de brede zin van het woord, hun familie, vrienden en kennissen
- Buurtbewoners die Beeldend Gesproken bezoeken
- Toeristen, Amsterdammers en andere bezoekers van Beeldend Gesproken en de Passage van de Hallen.
- Kunstminnend publiek en kunstprofessionals
- Zorgverleners, medewerkers en profesionals uit de GGZ

Totale kosten van initiatief:

€ 7.040,00

Toegekend buurtbudget:

€ 4.123,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.