logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

podium voor kunstenaars

marja peltenburg
11-09-2020 09:02 | | Helmersbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Dag Marja, De regiegroep heeft de aanvraag die je gisterenavond hebt toegelicht toegekend. Motivatie: leuk initiatief, het is belangrijk om kunstenaars te steunen in deze moeilijke tijd. Dat geldt ook voor de ondersteuning aan buurthuis Jeltje. Het initiatief wordt goedgekeurd. Je kunt de aanvraag in het subsidiesysteem doen via deze link: https://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/?productid=%7B4EC1A440-A6CB-4F4C-95D0-957F48F0F2EE%7D Succes!Een podium voor uitvoerende kunstenaars wonende in het gebied van stadsdorp VondelHelmers in Salon Jeltje

Wie

Samen met Marcella Blok en Joke Lochtenbergh maak ik deel uit van het coördinatieteam van Stadsdorp VondelHelmers. Het stadsdorp staat voor goed nabuurschap, niet alleen gezelligheid maar ook onderlinge steun. Tijdens de afgelopen periode van lockdown en social distancing heeft het stadsdorp de leden ondersteund door op de website van het stadsdorp een site te openen met wat wel kon in coronatijd, met de oproep om elkaar te steunen waar nodig en wekelijks de mogelijkheid met elkaar te beeldbellen. Het waren vooral online activiteiten. Uit de lockdown maar wel met de nodige veiligheidsvoorschriften komt het stadsdorp op stoom door het hervatten van enkele fysieke activiteiten, zoals wekelijks buiten “fit met elastiek”, de filmclub en maandelijks de koffieochtenden met de binnenbuurt en met het stadsdorp in het geheel.
Tijdens de koffieochtenden is het idee van het podium voor kunstenaars omarmd door het stadsdorp.

Wat

Uitvoerende kunstenaars hebben het als ZZPér zwaar om hun hoofd boven water te houden. Wij hebben het plan opgevat uitvoerende kunstenaars, wonende in het gebied van het stadsdorp een hart onder de riem te steken door in het stadsdorp voor hen een podium te organiseren in Salon Jeltje voor de bewoners in het gebied van het stadsdorp.
Het initiatief is geen structurele oplossing voor de kunstenaars. Wij beogen allereerst voor hen een hart onder de riem. Vanuit het stadsdorp is het een signaal dat hun moeilijke situatie gezien wordt en bieden hen een steuntje in de rug.
Zij zijn ook voor het stadsdorp van waarde. Kunst en cultuur bieden schoonheid en troost in corona-tijd. Kunst en cultuur verbindt de bewoners in het gebied van het stadsdorp. Het gevoel verbonden te zijn biedt ieder steun.
Gasten reserveren een stoel door een kaartje te kopen of alleen een donatie te doen. De opbrengst is voor de kunstenaar. Met hun financiële bijdrage drukken zij hun steun uit.
Dit is tevens een mooie gelegenheid om het stadsdorp met haar doelstelling van goed nabuurschap te promoten.

Totale kosten van initiatief:

€ 800,00

Toegekend buurtbudget:

€ 800,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.