logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Hallo-Buren: Corona, kleine podia plan (pilot)

Danilo Joanovic
25-08-2020 23:44 | | Borgerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Activeren, promoten en levendig houden van kleine podia van (Oud) West tijdens corona. Dmv (betaalde) live streams.

Wie

Ik ben Danilo Joanovic da Rudna, kunstenaar, social designer, docent beeldende vorming, cultuurwerker, programmeur, muzikant, ouder, buurtbewoner en bedenker van online platform Hallo-Buren.nl
Mijn werk voor de buurt van afgelopen maanden is te zien op www.facebook.com/halloburenwest/.
Toen corona uitbrak, lag het cultureel leven in een klap stil. Om de culturele sector – en met name artiesten en kleine podia, te helpen, heb ik dus platform opgericht ‘Hallo-Buren online’ om artiesten en podia in de buurt Oud West te activeren online te gaan en zo toch optredens te kunnen verzorgen.

Sindsdien heeft mijn platform veel online optredens met meer dan 50 artiesten uit de buurt georganiseerd. High en low culture, professionals en amateurs. Dat in samenwerking met twee podia ‘Belcampo/OBA/de Hallen’ en buurtcentrum ‘de Havelaar’. Er zijn steeds meer zalen die met ons willen samenwerken in het nieuw seizoen pilot. Diverse (culturele) organisaties hebben zich ook aangesloten oa Muziekpakhuis, Gemeente Amsterdam. Er is een heel positief en goed werkend netwerk ontstaan en veel ervaring opgedaan. De optredens worden door middel van live streaming via FaceBook aangeboden.
Wij hebben veel mensen bereikt in deze korte tijd. Duizenden per optreden (ook achteraf kijkend).

Ik vraag de subsidie zelfstandig aan namens Hallo-Buren, (project van Danilo-Art). Het geld zal gaan naar alle podia uit de buurt waar Hallo-Buren mee samenwerkt, de artiesten en het personeel.

Wat

Ik wil graag kleine podia en artiesten, die gebonden zijn aan de buurt Amsterdam West, een boost geven en ze activeren om ook, online te gaan zodat ze nieuwe artistieke inhoud kunnen bieden aan de buren en nieuwe verhalen over het buurtleven kunnen delen. Ik wil de artiesten en buren bereiken, ook het publiek dat niet durft om naar een optreden te gaan omdat ze bijvoorbeeld in een risicogroep vallen, niet durven of omdat het makkelijker voor hen is om vanaf een andere plek een optreden te bekijken.

Wat ik wil bereiken is dat kleine podia overleven in tijden van Corona en dat het culturele leven doorgaat in een aangepaste vorm. Daar help ik bij. Ook oa door de half lege zalen virtueel op te vullen met de kijkers die betalen voor hun virtueel kaartje.

Het is goed voor de buurt om geactiveerd en verbonden te blijven: voor artiesten om hun beroep uit te kunnen blijven oefenen en de kost te verdienen, voor buren om plek te hebben waar ze zich kunnen uiten en dingen kunnen delen zoals men dat voorheen deed als ze bij elkaar op bezoek gingen of elkaar tegen kwamen op straat, voor scholieren om kunst te kunnen blijven consumeren en te leren (denk aan een schoolvak als CKV in deze tijden. Er moet nieuw aanbod blijven voortbestaan), voor mensen in risicogroepen en iedereen die van kunst en cultuur houdt. ‘Hallo-buren Online’ helpt artiesten om hun beroep uit te kunnen oefenen. Deze pilot is speciaal ontworpen voor komende, lastige seizoen.

Totale kosten van initiatief:

€ 10.000,00

Toegekend buurtbudget:

€ 7.892,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.