logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

kunstproject KATTENSTAD

Femke van Heerikhuizen
15-05-2020 12:14 | | Helmersbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!De buurt als museum: een kunstroute waarbij bewoners zelf katten maken en een tentoonstelling in WG Kunst.

Wie

Ik ben Femke van Heerikhuizen beeldend kunstenaar en buurtbewoner van Amsterdam Oud West (Pieter Langendijkstraat.) In samenwerking met de striptekenaar Wasco (winnaar Stripschapsprijs 2020 en tevens buurtbewoner) en Stichting WG Kunst organiseer ik het buurtproject ‘Kattenstad’, waarbij bewoners van Amsterdam Oud-West zelf katten maken (tekenen, schilderen, knutselen) en deze voor het raam zetten. Deze katten vormen samen een kunstroute met de tentoonstelling in WG Kunst als centraal punt (tentoonstellingsruimte van 100 m2). In WG Kunst is werk van mij te zien en van Wasco, René Windig (bekend van de kat Heinz) en Luitzen Zandbergen: (wand)schilderingen, tekeningen en ruimtelijke objecten. De tentoonstelling dient als kader en inspiratie voor het buurtproject. Buurtbewoners sturen een foto van hun kunstwerk naar WG Kunst. Al deze katten-voor-ramen vormen samen een kunstroute. Openstelling tentoonstelling woensdag t/m zondag van 13.00- 17.00 in WG Kunst voor maximaal 6 mensen tegelijk en/of op afspraak. Start 27 mei, de workshops zijn met 6 extra workshops verlengd tot en met 19 juli. Tegelijkertijd is op de website van WG Kunst een digitale presentatie van de gemaakte katten die in de buurt bij de mensen thuis voor het raam staan. Ik geef ook samen met Wasco een aantal gratis workshops Katten maken voor kleine groepjes (maximaal 6 personen). Wij werken samen met de Hallen, Beeldend Gesproken, ABC, enz. voor verspreiding oproep tot deelname

Wat

Wij willen de buurtbewoners in deze moeilijke tijd van aan huis gebonden zijn een lichtpuntje bieden om nee te doen aan dit kunstproject, zelf een kunstwerk te maken en dit te laten zien. Hieraan kunnen ook andere mensen plezier beleven. Het gaat niet alleen om het plezier van de makers maar ook voor buurtgenoten die langs lopen en de kunstwerken kunnen zien. Ter inspiratie kan de tentoonstelling in WG Kunst bezocht worden, op afspraak en/of gedurende de openingstijden met maximaal 6 mensen tegelijk (druppelexpositie)

Totale kosten van initiatief:

€ 6.000,00

Toegekend buurtbudget:

€ 6.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.