logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Printer en megafoon voor corona activiteiten met de buurt

Benthe Priester
10-04-2020 10:49 | | Helmersbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Aanschaf van een printer en megafoon voor verbindende activiteiten voor de buurt.

Wie

Ik ben Benthe, een van de Community Builders ( of 'gangmakers') van Stek West. Samen met de Community Builders van Stek West dien ik dit initiatief in, in overleg met Vooruit, Stadgenoot en Gemeente Amsterdam Stadsdeel West.

Stek West is gevestigd aan de Tweede Constantijn Huygensstraat. In Stek West wonen 90 nieuwe bewoners, waaronder een groep statushouders. De bewoners zijn speciaal geselecteerd op hun motivatie om een community op te bouwen.

Samen met de andere Community Builders ben ik druk bezig met het verbinden van bewoners met elkaar en het opzetten van een 'community' waarin we met de bewoners en de buurt een fijne leef omgeving creëren. We willen graag verbinding met de buurt maken, en we hebben al mooie initiatieven opgezet om bewoners van Stek West en bewoners uit Oud West met elkaar in contact te brengen. We worden ondersteund door Vooruit, een organisatie die zich inzet voor verbinding in de buurt door heel Amsterdam.

Hierbij een link naar een video van de buurtbingo (op de foto) die we hebben georganiseerd:
https://www.facebook.com/watch/?v=251152512708729

Wat

Vanuit Stek West zijn wij in deze nare Corona tijd bezig met het verbinden van buurtbewoners. Veel mensen zijn in deze tijd eenzaam, hebben behoefte aan extra hulp. Hiervoor willen we initiatieven organiseren, zo hebben we al een buurt bingo en een sportdag georganiseerd vanaf het balkon.

We hebben blije en ontroerende reacties gekregen vanuit de buurt. Er is veel enthousiasme voor nieuwe initiatieven, zowel vanuit Stek als vanuit de buurt. Om meer mensen te bereiken willen we graag een printer hebben. Tot nu toe hebben we alle bingo kaarten en uitnodigingen voor onze activiteiten met de hand geschreven, wat heel tijds intensief is. Met een printer kunnen we flyers en posters maken (etc.). Daarnaast willen we een megafoon aanschaffen zodat mensen op afstand op balkons ons kunnen verstaan met de bingo en sport oefeningen. Dat helpt ons om sneller meer mensen te kunnen bereiken en te kunnen uitnodigen voor onze initiatieven. Zo kunnen we meer verbinding creëren in de buurt en eenzaamheid tegen gaan.

De printer zal beheerd worden door de Community Builders van Stek West en buurtbewoners kunnen in overleg met hen de printer gebruiken. De printer zal dus vóór en door de buurt gebruikt kunnen worden!

Ook zal de printer intern gebruikt worden binnen Stek West. Zo is de printer van belang voor de informatie voorziening over Corona voor de kwetsbare groep statushouders bij ons in de flat.

Totale kosten van initiatief:

€ 280,00

Toegekend buurtbudget:

€ 280,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.