Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!
SLPLZN maakt een kunstinstallatie met, voor en over bewoners en bezoekers van De jubilerende (40 jaar) Klinker.
Collectief SLPLZN
Collectief SLPLZN is het stadsdeelgezelschap van West en bestaat uit theatermakers Victor Mentink, Elsbeth Bult, Sofie Doeland, Micha Hulshof, Leonne de Jong en Pascal Kijzer. In Amsterdam West voelen we ons thuis. Dat betekent dat we hier niet voor één project zijn neergestreken maar dat West en met name Oud-West de basis vormt van onze projecten. Wij geloven dat het van groot belang is om in deze tijd, in deze stad, plekken te creëren waar mensen kunnen samenkomen. Een plek waar je kunt ontmoeten, waar je ervaringen kunt uitwisselen. SLPLZN gelooft dat theater die plek is. Theater midden ín de samenleving, mét de samenleving en óver de samenleving. Met de stad als decor. Ditmaal is De Klinker deze plek.
Tribunes in de Stad
Het project Tribunes in de Stad staat in het teken van de viering van 750 jaar Amsterdam. Doormiddel van tribunes laat SLPLZN de bezoeker zich verwonderen over de stad en haar bewoners. Over de mens en zijn gedragingen. We hebben die hele week (van Bevrijdingsdag op 5 mei tot en met Moederdag op 12 mei) een plek in de gemeenschappelijke ruimte(s) van De Klinker. We plaatsen hier Tribunes, waar we het hebben over vieren en over feest. Het vieren van 40 jaar De Klinker, het vieren van een geboorte, een huwelijk, een jubileum, het leven. Of vieren dat je samenwoont, samen pannenkoeken kan eten tijdens de lunch, enz.
We bouwen een doorlopende kunstinstallatie in de hal van De Klinker die groeit naarmate de week vordert met elke dag een presentatie-moment. Met aan het einde van de week een finale-presentatie: De Vierende Mens, een theatraal portret van de vierende bewoners en bezoekers van 40 jaar De Klinker.
Met De Vierende Mens in De Klinker willen we de bewoners en bezoekers bereiken. Daarnaast ook de buurtbewoners, vrijwilligers en medewerkers omdat zij ook onderdeel zijn van 40 jaar De Klinker. Wij merken dat bewoners en bezoekers behoefte hebben verhalen te delen over hun leven, de stad, het verleden, de toekomst en De Klinker.
Belang voor de buurt
We denken dat dit initiatief belangrijk is voor de buurt omdat het goed is elkaar te ontmoeten. Je in te leven in een ander. Zo reflecteren we op het leven van alledag, op samenleven. De verjaardag van de Klinker en het thema 'Vieren' vormt daarbij het uitgangspunt voor de ontmoetingen.
Deelnemers
Hierbij verwachten we in het voortraject met ongeveer 30 mensen (bewoners, bezoekers, buurtbewoners, medewerkers en/of vrijwilligers) meerdere gesprekken, interviews te voeren en bijbehorende portretten te maken. In de vieringsweek is er iedere dag een presentatie waarbij we 12 personen publiek kunnen ontvangen. In totaal gaat het dan over 126 deelnemers.
We proberen met onze projecten altijd weer nieuwe mensen te bereiken, maar ook de contacten die zijn gelegd te onderhouden en te koesteren. Zo zijn we o.a. al in gesprek met coördinator Monique Groenendaal van Huis van de Buurt De Klinker over ons initiatief en over potentiële deelnemers. Hierin zullen we ook samenwerken met de buurtwerkers, maar denk ook aan de buren van de Klinker als Café Bax, de markt, de Hallen, enz.
Voor het bereiken van nieuwe mensen:
Nextdoor | In de vieringsweek zullen we hier ook meerdere malen een update doen van onze activiteit.
Facebook/Instagram | O.a. via onze eigen kanaal zullen we berichten sturen. Maar we zullen ook onze partners en netwerken in de buurt vragen berichten te delen.
Westkrant en Uitkrant | We zullen hier een artikel plaatsen over ons project in De Klinker.
Fysiek flyeren | In de nabije omgeving en in de Klinker zelf zullen we huis aan huis flyeren. Ook zullen we de flyer neerleggen op voor de buurt belangrijke winkels, buurthuizen, café's.
Voor het onderhouden van contacten:
Nieuwsbrief | We versturen een nieuwsbrief naar iedereen die zich daarvoor heeft aangemeld in de afgelopen 15 jaar.
Mond tot mond | Mensen waarvan we weten, dat die een extra zetje in de rug nodig hebben voor ze de stap kunnen maken ergens heen te gaan; halen we op, bellen we op of zoeken we op.
Totale kosten van initiatief:
€ 9.175,00
Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!
Nog geen reacties