logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

SeeYou@Art "In de stad"

Cathelijne Mulders
20-03-2020 11:41 | | Bellamybuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Met 12 kunstevents in de OBA en Hallen en voor buurt maatschapp thema's creeren we verbinding tussen kunst en bewoners.

Wie

Cathelijne Mulders, werkzaam in Oud West en initiatiefnemer en bestuurder. Johan Valster, bestuurder en directeur De Hallen en Pablo Ponce kunstenaar uit West en bestuurder. Het team bestaat uit Victoria, Kirilla, Lola, Linda (kunstenaars uit Oud West), Maud curator uit West, Sascha en en Anouschca met een ervaringsplek en Jim, Suad en Veli, zijn vrijwilligers uit de Klinker ook met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook komen hier nog per expositie 10 deelnemende kunstenaars bij. Daarnaast werken we samen met o.a De Hallen, Beeldend Gesproken, de OBA, Ilias Zian, Culturele zondag van Gary Feingold, African stories en diverse kunstenaars en fotografen, Bibi Altink, Nynke Brandsma en Ron Zwagemaker uit West. En in ons nieuwe project ook met de Kinkerbuurtschool, Speelgoedbank Amsterdam en gaan we de straat schoonmaken met mensen van de Regenboog die in de buurt afval prikken voor editie klimaat en Duurzaamheid. Tenslotte ook met studenten Reinwardt academie en Academie Artemis

Wat

Het is voor kunstenaars en bewoners (ook mensen met een afstand t/d arbeidsmarkt zoals oa Sascha, Veli, Jim) met interesse en of kwaliteiten in kunst of organisatorisch. We maken het programma voor iedereen, van kinderen, volwassenen tot ouderen van verschill. (culturele) achtergronden uit de buurt. De samenstelling van ons team is multi-cultureel o.a. Turks, Roemeens, Syrisch, Spaans, Russisch en Nederlands. Interactie met elkaar staat in onze activiteiten centraal. In de inrichting zorgen we dat beeld en tekst begrijpelijk is voor een iedereen, ook voor mensen die nooit naar exposities of musea gaan.
Wat willen we bereiken?
Met het project leggen we in het bijzonder focus op bespreekbaar maken van maatschapp. uitdagingen in buurt en maatschapp. bewustwording v kunstenaars en bewoners”. Creëren we verbinding tussen kunst en bewoners in de Hallen en kunst is toegankelijk voor iedereen. We ondersteunen kunstenaars /bewoners in hun artistiek/persoonlijke ontwikkeling door oa trainingen. Door intensieve samenwerking tijdens project zijn blijvende onderlinge contacten ontstaan. Deelnemers met vaker klein netwerk zijn enthousiast en ervaren steun, inspiratie door de groep. De Kunstproject wordt georganiseerd in en door bewoners/ vrijwilliger Oud West In project werken we samen met De Klinker, De Hallen, Beeldend Gesproken, Culturele zondag, OBA. De Hallen ondersteunt ons met (in)directe sponsering. Met Ilias van OBA workshops/ exposities in de OBA, met Gary muziek tijdens events.

Totale kosten van initiatief:

€ 15.975,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.600,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.