logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

De West Show

Inge Willems
27-06-2022 09:24 | Kunst & cultuur, Jeugd, Sociaal | Da Costabuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Hoi Ineke, Je aanvraag is goedgekeurd. Groetjes, Michelle Groen Gebiedsmakelaar Da CostabuurtBuurtkinderen tussen 10 en 12 jaar uit oud-west maken samen in de herfstvakantie een film over hun buurt.

Wie

Het initiatief voor het De West Show project wordt ingediend door Stichting CCD produkties. Deze stichting heeft de laatste jaren een aantal educatieve projecten voor PO en VO geproduceerd met maatschappelijke relevante thema’s. De meerdaagse workshops zal worden gegeven door ervaren filmmakers en buurtbewoners Inge Willems en Biba Krklec. Zij hebben, naast het maken van documentaires en crossmediale projecten (voor o.a VPRO, KRO-NCRV en NTR), ruime ervaring in het geven van workshops op basisscholen en het voortgezet onderwijs.*

De workshops vinden dagelijks plaats in de week van 17 oktober t/m 21 oktober in buurthuis De Havelaar. Kinderen kunnen aan alle vijf workshopdagen deelnemen, maar ze kunnen ook alleen een paar keer aanwezig zijn en toch meedraaien in het maakproces. We werken met maximaal 20 kinderen per workshop, zodat de twee workshopleiders de kinderen optimaal kunnen begeleiden.
Op woensdag 26 oktober vindt de feestelijke première van De West Show in De Havelaar plaats. Ouders, familieleden, vriendjes, buurtbewoners en iedereen die mee heeft gedaan aan de film wordt uitgenodigd om te komen kijken. Ook de klasgenootjes van de deelnemers worden uitgenodigd. Daarom vindt de première op woensdagmiddag plaats zodat veel buurtkinderen erbij kunnen zijn.
* een voorbeeld van een film gemaakt tijdens de workshops op de Barbaraschool onder leiding van Inge Willems en Biba Krklec
https://vimeo.com/700874078

checkcheckdubbelcheck.nu
https://www.de-dictatuurshow.nl/

Wat

We streven inclusiviteit na: met dit initiatief willen we vooral voor buurtkinderen die weinig geld hebben een zinvolle activiteit aanbieden tijdens de herfstvakantie.*
We leren kinderen 21st century skills: vaardigheden die in dit digitale tijdperk van essentieel belang zijn en hopen dat de deelnemende kinderen er al doende achterkomen dat ze over talenten beschikken waar ze nog geen weet van hadden, bijv een groot presentatie- of interviewtalent. Of dat we bij sommigen liefde voor camerawerk aanboren. Verder leren ze samenwerken, want een film is altijd een gesammtprodukt.

Een ander belangrijk aspect dat we willen bereiken is bewustwording van de eigen leefomgeving. Door kinderen al op jonge leeftijd meer over hun leefomgeving te laten ontdekken, wordt de binding met de buurt en de buurtbewoners versterkt. Omdat ouders en buren door dit initiatief actief worden betrokken, is er ook meer verbinding tussen de verschillende generaties.

Verder vinden we het sowieso belangrijk om verhalen over de buurt te verzamelen. Daardoor blijven ze voor altijd bewaard en kunnen ze weer doorgeven worden. De eigentijdse aanpak zorgt ervoor dat ook de jongere generatie interesse krijgt voor de buurt en de verschillende mensen en culturen die er wonen.
* We vragen geen eigen bijdrage voor de workshops. Omdat kinderen met de kostbare apparatuur gaan werken en om ze het gevoel te geven dat ze serieus aan het werk gaan, vragen we wel € 5 borg per kind voor de workshops.

Hoe

Om de juiste doelgroep te vinden werken we onder andere samen met Selma Hanron. Zij kookt elke vrijdag met kinderen in De Havelaar en met Nadia Kasmi van het Zaterdag Kindercafé in De Havelaar. Verder met de naschoolse activiteit van Combiwel en met de Sleutelvrouwen Expeditie West. Al deze partijen kennen veel buurtkinderen die graag aan workshops mee willen doen.

Ook gaan zij ons helpen om buurtbewoners te vinden die door kinderen geïnterviewd kunnen worden en om achter te komen wat er zoal in de buurt speelt zodat het in De West Show gebruikt kan worden.

Via de oproep in de Westkrant en sociale media zoals Nextdoor, Facebook en Instagram brengen we ons project onder de aandacht. We posten dagelijks onze vorderingen.Via het eigen netwerk van Stichting CCD produkties, de netwerken van De Havelaar en de samenwerkende organisaties zorgen we dat er aandacht komt voor De West Show workshops en film.

Daarnaast gaan we op door ouders en kinderen drukbezochte buurt plekken flyeren.
Na afloop van de workshops sturen we de film naar alle buurtscholen, zodat andere kinderen de film over de buurt ook kunnen zien. Indien gewenst kan De West Show film ook tijdens andere buurtactiviteiten in De Havelaar vertoond worden.

Totale kosten van initiatief:

€ 3.425,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.425,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.