logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Buurtjesdag

Wil Groot
24-06-2022 12:35 | Sociaal | Helmersbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Dag Wil, Gefeliciteerd! Je initiatief is goedgekeurd. De aanvraag kun je den via deze link: https://www.amsterdam.nl/subsidies/west/ eenmaal op de site doorklikken naar 'Bewonersinitiatieven in West' Hartelijke groet, Michelle GroenSociale cohesie bevorderen voor de bewoners in de straat. Velen zijn alleen.

Wie

Enkele maanden terug overleed een buurvrouw in haar woning en werd pas dagen later gevonden. Dit was een shock in de straat - want er zijn velen die alleen wonen.

Wie?
Simone, Hermien en enkele andere bewoners uit de straat hebben de koppen bij elkaar gestoken en op de nationale bankjes dag de bewoners van de Tweede Helmersstraat tussen de Eerste Constantijn Huijgenstraat en de Tweede Constantijn Huijgenstraat naar buiten getrommeld. Aangezien er verschillende muzikanten wonen hebben die er toe bijgedragen en er werkelijk een mooie dag van gemaakt.
Toch willen de bewoners een straatfeest organiseren op de 11de september. Wederom wordt de sociale cohesie aangedragen.

Wij willen op de 11de een brunch organiseren in de straat - zoals met hartjesdag gebeurd op de Zeedijk. Er wonen vele ouderen in de straat.

Wat

Wat wij willen bereiken is dat de bewoners elkaar leren kennen. Er is gebleken dat sommigen die hier 25 jaar wonen vele en soms naaste buren niet kennen. Waarom ons plan goed is voor de buurt is duidelijk. Ook zal ons feest goede invloed geven aan andere buurten in de stad.

Hoe

Doormiddel van flyers brengen wij dit onder de aandacht. Er is een comité opgericht van vrijwilligers en er is een contactpersoon bekent van elk pand die zijn of haar buren verwittigd van de ontwikkeling.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.137,60

Toegekend buurtbudget:

€ 1.138,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.