logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Kinderboekenweek Toon Tellegen tentoonstelling en workshops

Rozé van Leemput
23-06-2022 13:36 | Kunst & cultuur, Jeugd, Groen, Sociaal | Helmersbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Gefeliciteerd! Je initiatief is goedgekeurd. Het hele bedrag is toegekend - de 25 euro rekenfout. Dag Wil, Gefeliciteerd! Je initiatief is goedgekeurd. De aanvraag kun je indienen via deze link: https://www.amsterdam.nl/subsidies/west/ eenmaal op de site doorklikken naar 'Bewonersinitiatieven in West' Hartelijke groet, Michelle GroenEen tentoonstelling maken met de tekenaars van Toon Tellegen en daaraan gekoppeld workshops voor het basisonderwijs

Wie

Het project wordt ingediend door WG Kunst. WG Kunst organiseert sinds 1997 kunstprojecten voor de buurt. Wij organiseren tentoonstellingen vaak gekoppeld aan kunsteducatieve workshops. De Kinderboekenweek projecten worden bezocht door scholen in de buurt. Van groep 1 t/m 8 komen de leerlingen de tentoonstelling bezoeken. Eerst krijgen zij een interactieve rondleiding en vervolgens gaan ze naar aanleiding van de tentoonstelling zelf iets maken. De Kinderboekenweek gaat dit jaar over natuur met als thema Giga Groen. Het Kinderboekenweekproject van WG Kunst vindt plaats van zaterdag 10 september t/m zondag 6 november. 2022.

Wat

Veel kinderen uit de buurt en ook volwassenen ((groot)ouders, kunst/ literatuurliefhebbers) komen de tentoonstelling bezoeken. WG Kunst wil hen laten genieten van de tekeningen bij de verhalen van Toon Tellegen. Veel buurtbewoners bezoeken gezamenlijk de tentoonstelling. De illustraties zijn zeer toegankelijk zodat bezoekers over kunst kunnen leren en wellicht andere perspectieven zien. Bijzonder is dat de originele tekeningen worden getoond. De tentoonstelling wordt een totaalervaring: naast originele tekeningen kom je in een groene wereld terecht. De vloer is gedeeltelijk groen gemaakt. Er staan en hangen planten en lianen. 4 kunstenaars maken wandschilderingen. Omdat leerlingen in schoolverband de tentoonstelling bezoeken worden kinderen uit alle lagen van de samenleving bereikt. Elk jaar proberen we nieuwe/andere scholen te interesseren voor ons project. De scholen betalen een bijdrage per workshop. Op dit moment zijn 50 schoolklassen aangemeld (Winterkoninkje, Leonardo da Vinci, Annie MG Schmidt, de Springplank, de Burghtschool) Naast de scholen uit de buurt is WG Kunst in gesprek met andere scholen o.a. Kentalis Signis (dove en meervoudig gehandicapte kinderen). Met de tekenaars van Toon Tellegen in het Kinderboekenweekproject haalt WG Kunst de top van de Nederlandse literatuur naar het WG terrein.

Hoe

Alle buurtscholen in de omgeving van WG Kunst worden aangeschreven. Wij laten flyers en affiches drukken, die in de buurt worden verspreid (bibliotheken, De Hallen, buurthuizen, winkels, culturele instellingen enz.). De tentoonstelling wordt aangekondigd in de Digitale Nieuwsbrief. Ook wordt gebruikgemaakt van social media om vooral de buurtbewoners op deze voor alle leeftijden geschikte tentoonstelling te attenderen. We benaderen de pers (Parool, NRC) en de tentoonstelling wordt aangekondigd op diverse internetsites (Museumtijdschrift, Kunstinzicht, ArtAlert, I Amsterdam)
Ook worden advertenties geplaats in de Kunstkrant, Art Alert en Het Parool

Totale kosten van initiatief:

€ 6.173,00

Toegekend buurtbudget:

€ 6.148,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.