logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Kindertheater & cultuur

Igor de Graaf
29-05-2022 22:10 | Kunst & cultuur, Jeugd, Sociaal | Da Costabuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Hi Ineke en Igor, Jullie aanvraag is goedgekeurd door de Adviesgroep met een klein voorbehoud. zie hieronder. Beoordeling Er is veel tijd genomen voor het (ietwat ongebruikelijke) mondelinge verslag. Ineke meent dat haar gevraagd is om dit mondeling te doen. Ineke en Mariska verlaten de zaal t.b.v. de beoordeling. Er is verdeeldheid in de groep over mogelijke toekenning. Graag ziet een deel van de Adviesgroep een grotere rol voor de ouders, om daar ook meer cohesie te laten ontstaan. Deze wens graag vervullen bij toekomstige aanvragen! Een al dan niet actievere rol voor de ouders gaat in de toekomst een belangrijke afweging voor de Adviesgroep zijn. Deze suggestie gaan we Ineke meegeven. Na discussie is iedereen voor met een klein voorbehoud Aanvraag: €3.220,-; wordt toegekend (verslag moet nog wel schriftelijk worden ingediend voordat de subsidie aanvraag verder afgehandeld kan worden!). De aanvraag kun je den via deze link: https://www.amsterdam.nl/subsidies/west/ eenmaal op de site doorklikken naar 'Bewonersinitiatieven in West' Hartelijke groet, HennyWekelijks culturele en theatrale workshops voor kinderen.

Wie

Mijn naam is Igor de Graaf, buurtbewoner en vrijwilliger bij Buurtkamer Costa & Co. Samen met het bestuur van de Buurtkamer en medebuurtbewoners zijn wij bezig om saamhorigheid te vergroten. Samen met het Amsterdams Jeugd Theater Collectief (AJTC) willen wij de wekelijks gegeven workshops voor kinderen voortzetten. De docenten worden gevormd door leden uit het collectief: Iwan Dam (vertellen, smaak), Tjitske Cnossen (kostuum maken), Janet Scratchley (poppen, maskers), Helmer van der Sar (fysieke comedy), Woedy Jageneau (goochelen, acrobatiek)
Het AJTC is een stichting te Amsterdam met K.v.K. nummer 71092749 en BTW nummer NL858575905B01 en rekeningnummer NL74 TRIO 0379 2011 94

Wat

De workshops zullen worden gegeven op zondagmiddag in de ruimte van Buurtkamer Costa en Co. De workshops zullen bestaan uit culturele en theatrale onderwerpen. Zo zullen er verschillende cursussen worden gegeven: onder meer maskers maken, muziek instrumenten maken, goochelen, acrobatiek, clownerie, theater, dans, marionetten maken, liedjes maken en andere workshops. De workshops zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar, per workshop zal een andere leeftijdsgroep vooral aangesproken worden (dat zal ook duidelijk gecommuniceerd worden). De workshops zijn persoonlijk en kleinschalig en zullen tussen 6 en 14 kinderen per keer kunnen herbergen, afhankelijk van de soort workshop. De expertise hiervoor heeft de AJTC in huis en heeft zo nodig connecties om dit aan te vullen. De workshops zijn zo ingericht dat er een opbouw plaatsvindt van een aantal lessen met wellicht een presentatie. Toch blijft het mogelijk om ook ergens in een reeks in te kunnen stappen. In het totaal willen wij van september tot en met december 2022 12 zondagmiddagen verzorgen. Te starten vanaf 18 september en lopende tot en met 19 juni. De invulling van de workshops en de presentaties zullen in overleg met de buurtkamer worden gemaakt en via website, affiches en folders worden gecommuniceerd.De docenten ontvangen € 50,- p/u, dat is bruto en BTW-vrij. De vrijwilligers ontvangen € 25 per workshop voor vervoer, eenvoudige consumptie en een presentje. Deelnemers wordt gevraagd om € 2,50 per keer bij te dragen.

Totale kosten van initiatief:

€ 3.220,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.220,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.