logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

25 jarig Jubileum WG Kunst

Rozé van Leemput
19-05-2022 14:43 | Openbare ruimte, Kunst & cultuur, Jeugd, Sociaal | Helmersbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Hi Rozé, zoals reeds met je besproken is jullie aanvraag voor een lager bedrag toegekend, gefeliciteerd daarmee! Met daarbij wel de voorwaarde dat er een uitgebreide begroting met onderliggende offertes wordt ingediend voordat jullie formeel de subsidie aan gaan vragen. Hartelijke groet, HennyWG kunst bestaat 25 jaar en trakteert de buurt op kunst met gratis workshops, tentoonstellingen, rondleidingen en meer.

Wie

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI-status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten verzorgt op het gebied van hedendaagse beeldende kunst. De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst. WG Kunst heeft een expositieruimte op het WG terrein en een atelier/werkplaats/cursusruimte aan de Eerst Helmersstraat.
WG Kunst bestaat 25 jaar en wil dit Jubileum graag samen met de buurt vieren. Op 18 juni en de weken erna zullen verschillende gratis workshops en rondleidingen aangeboden worden. Op een vijftigtal verschillende plekken zijn de kunstwerken van BINNENsteBUITEN te zien: de kunstroute in de gele kastjes op het WG terrein. In de kunstroute worden ook enkele kastjes opgenomen met kunstwerken gemaakt door buurtbewoners. Op 18 juni gaan wij met de fanfare langs de kastjes, af en toe onderbroken door een dansvoorstelling of een dichter. Daarnaast komen er buiten inloopworkshops met creatieve activiteiten. Ook wordt er een kijk-en-doe-boekje gemaakt met verschillende opdrachten bij de kunstroute. Alle bezoekers krijgen een schetsboekje om het tekenen te stimuleren. De kunstroute is gemaakt in samenwerking met veel kunstenaars uit de buurt. Betrokken buurtbewoners kunnen bijdragen aan het welslagen van de kunstroute door toezicht te houden op de kunstkastjes.

Wat

WG Kunst wil veel buurtbewoners bereiken, kunstliefhebbers, muziekliefhebbers, wandelaars, kinderen, mensen die het interactieve boekje gaan gebruiken. Ook buurtbewoners die WG Kunst nog niet kennen willen wij verleiden om te komen kijken en mee te doen. Daarom zijn deze speciale workshops gratis. De buurtbewoners maken contact met elkaar bij het bekijken van de werken in WG Kunst maar ook bij de gele kastjes. Onder begeleiding van muziek wordt de kunstroute bekeken. De feestelijke opening van de kunstroute trekt de aandacht en zorgt voor verbinding in de buurt. Zo maken we kunst voor iedereen toegankelijk. En dragen we bij aan een aangename sociale omgeving.
Aantal bezoekers/ deelnemers
Wij verwachten bij de workshops 12 deelnemers per keer x 18 workshops = 216 deelnemers.
Al deze workshops zijn gratis. Bij de inloopworkshops op 18 juni tussen 13.00-17.00 uur verwachten wij veel meer deelnemers. Iedereen (kinderen en volwassenen) kan voor korte of lange tijd aansluiten bij de activiteiten.
Op 3 juni verwachten we 150 mensen bij de opening van de tentoonstelling Zilver.
Zilver duurt 14 dagen 14 x 25 bezoekers per dag = 350
Tijdens het Jubileumweekend op 18 juni /19 juni met officiële opening Jubileum én opening kunstroute BINNENsteBUITEN verwachten we 750 mensen
Bij de Opening Futuro op vrijdag 24 juni verwachten wij 150 mensen,
gevolgd door 26 tentoonstellingsdagen x 25 bezoekers per dag = 650 bezoekers
Bij BINNENsteBUITEN verwachten wij duizenden bezoeker

Totale kosten van initiatief:

€ 22.780,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.