logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Buurtkeuken de Havelaar op dinsdag

Ria Dil
16-05-2022 12:11 | Sociaal | Bellamybuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Beste Daan, Ria en Maria, de adviesgroep heeft jullie aanvraag volledig goedgekeurd, dat is heel mooi, gefeliciteerd! Het oordeel was unaniem om het gevraagd bedrag toe te kennen! Men vond dat je samen met de andere aanvragers heel goed werk doet met mensen die het vaak hard nodig hebben. Heel positief dus allemaal! Om de subsidie formeel aan te vragen kun je met deze link verder https://www.amsterdam.nl/subsidies/west/ als de site opent kiezen voor Bewonersinitiatieven in West. De benodigde stukken, deze goedkeuring, het activiteitenplan en je rekening nummer en kopie van je betaalpas (beide zijden) kun je vervolgens uploaden in het systeem. Succes! Hartelijke groet, Henny.Koken en eten met de buurt. Daan Stoelinga verzorgt het eten met vrijwilligers die afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Wie

Wij zijn Ria Dil en Maria de Jager. Al jaren vaste gasten van Buurtkeuken de Havelaar. Daan Stoelinga verzorgt de buurtmaaltijd iedere dinsdag. Dat doet hij samen vrijwilligers die afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Elke week wordt er voor minimaal 40 mensen gekookt. Daan brengt ook een paar van die maaltijden aan huis die slecht ter been zijn. Een keer per maand eet ook een groep mensen licht verstandelijk beperkten mee.

Wat

Het is een heel groot sociaal gebeuren en voor mensen met een kleine portemonnee is het een gezellige manier om samen te kunnen eten. Drie gangen tegen kostprijs. Leuker dan altijd maar in je eentje eten. Mensen van allerlei komaf komen er elkaar iedere dinsdag tegen. Het is ook mooi dat Daan altijd vrijwilligers begeleidt die iets om handen willen hebben en anders weinig contacten hebben. We willen heel graag dat Daan dit kan blijven doen. Hij doet de boodschappen, stelt het menu samen, kookt, neemt de reserveringen op, zorgt dat het goed gaat met de vrijwilligers en zorgt tijdens de maaltijd voor een goede sfeer. Heeft voor iedereen een praatje klaar. Je kunt altijd bij hem terecht en hij houdt de buurtbewoners die komen een beetje in de gaten.

Totale kosten van initiatief:

€ 21.580,00

Toegekend buurtbudget:

€ 9.100,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.