logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Moestuin bij Kas Keerweer

Hiske Sterk
21-01-2021 11:41 | | Chassébuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!In en rondom Kas Keerweer is een weelderige (moes)tuin die wordt onderhouden door Helder Dias Pinto van Cityplot.

Wie

Kas Keerweer is een groene plek voor de buurt. De kas is van de gemeente en wordt beheerd door Stichting Kas Keerweer, die weer bestierd wordt door vrijwilligers. Doelen van de Stichting: het beheer van de Kas en het organiseren en faciliteren van buurtactiviteiten die bijdragen aan buurtcohesie en die liefde voor planten, tuinieren en de planeet bevorderen. De Kas is een overblijfsel uit de tijd dat dat deel van de Baarsjes vol zat met tuinderijen. Achterop het terrein van Kas Keerweer zit een belangrijk ondergronds gemaal van Waternet.

Wat

De kas is open voor de buurt op donderdag en zondag. Op andere dagen wordt er kookles gegeven, zijn er lessen botanisch tekenen en losse workshops (stekken, keramiek, wormenhotel maken etc). Elke donderdag kan de buurt komen eten en 1 keer per maand is er een kledingmarkt. Op doordeweekse dagen kun je komen flexwerken of vergaderen in de kas. We organiseren 6 x per jaar een stekjesruil en, in augustus het druivenoogstfeest en in december de lichtjesdagen. Het groen in en om de kas is hierbij onmisbaar. We gebruiken de kruiden en groenten om mee te koken, maken limonade en taart van de druiven en bakken taart van onze eigen appels. De tuin brengt sfeer en geeft rust en wordt onderhouden door een professionele tuinman, geholpen door vrijwilligers.

Totale kosten van initiatief:

€ 2.985,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.985,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.